Buurtpreventie ’t Haantje Alert

Buurtpreventie ‘t Haantje Alert is een bewonersinitiatief dat als doel heeft de veiligheid in het dorp en nabije omgeving te verbeteren. Het is een middel voor inwoners om elkaar direct op de hoogte te brengen van een verdachte situatie of een ernstig incident. Buurtpreventie ‘t Haantje Alert werkt tevens preventief; het kan inbraken helpen voorkomen.

Buurtpreventie ‘t Haantje Alert richt zich op het signaleren en alarmeren van verdachte situaties in de buurt, zodat mede-buurtbewoners snel worden gewaarschuwd en een eventuele verdachte in de gaten kunnen houden. Intussen dient de politie gebeld te worden zodat zij direct in actie kunnen komen. Buurtgenoten vormen op deze manier samen de ogen en oren van de wijk. Hoe meer deelnemers, des te effectiever het ‘t Haantje Alert-netwerk. Dit verhoogt de pakkans van criminelen, kan voorkomen dat criminelen hun slag slaan en kan zelfs levens redden.

Buurtpreventie ‘t Haantje Alert kan ook ingezet worden bij noodsituaties. Directe hulp bij medische noodsituaties kan levens redden. Bij elke noodsituatie dient eerst en altijd 112 gebeld te worden. Daarna kan via ‘t Haantje een oproep gedaan worden aan buurtbewoners voor medische assistentie door mensen met een EHBO diploma of mensen die de beschikking hebben over een Automatische Externe Defibrillator (AED). Ook wordt hieronder vermeld waar een AED aanwezig is en (info volgt) wie een erkende EHBO diploma heeft in het dorp.

  • AED bij Dorpshuis ’t Haantje (buitenwand bij ingang), ’t Haantje 60a, 7847TD

Buurtpreventie ‘t Haantje Alert – Om deel te nemen, kun je je aanmelden via ons contactformulier. Wij spelen jouw gegevens door aan de beheerder van de Buurtpreventie ‘t Haantje Alert. Heb je hulp nodig bij de installatie op je mobiele telefoon, meld het ons en wij helpen je hierbij. Installeer ook de AED App van het Rode Kruis om te zien waar een AED-apparaat in jouw omgeving te vinden is.