Over ons

In het jaar 1930 werd de Vereniging Plaatselijk Belang ’t Haantje-Kibbelveen opgericht. Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van het dorp ’t Haantje en buitengebied Kibbelveen en dit alles in de ruimste zin van het woord.

De meeste inwoners van het dorp zijn bekend met het Plaatselijk Belang, maar weten niet altijd precies waarvoor ze bij de vereniging terecht kunnen. Daarom ook deze website van Vereniging Plaatselijk Belang om de bewoners en andere geïnteresseerden meer actief te informeren de inspanning die zij doet voor het dorp.

Om de doelstelling van de vereniging te bereiken maken we gebruik van twee middelen: we vergaderen over onderwerpen die het dorp aangaan en we nemen maatregelen die bevorderlijk zijn voor de doelstelling van de vereniging. Met enige regelmaat is er overleg met gemeente, met plaatselijk belangen verenigingen van buurdorpen of met organisaties of bedrijven die direct of indirect voor ons dorp van belang zijn.

In ’t Haantje en Kibbelveen zijn veel bewoners lid van het Plaatselijk Belang. Dat vinden we belangrijk, want samen kunnen we ervoor zorgen dat het goed gaat in ons dorp. Lidmaatschap is niet verplicht, maar wij stimuleren wel de deelname aan de vereniging Plaatselijk Belang, want samen staan we sterk!

NOOT: foto’s en teksten op deze website zijn eigen foto’s en teksten van Ver. Plaatselijk Belang of afkomstige van bewoners of organisaties die toestemming hebben gegeven om deze foto’s en/of tekst vrij van kosten en zonder verplichting te mogen plaatsen op deze website. Voorts wordt soms ook gebruik gemaakt van vrije foto’s Pixabay.

Contact secretariaat: plbelang@gmail.com