In 1965 was ’t Haantje even wereldnieuws. In 2021 vertellen we het verhaal van de woeste gronden.

Half Haantje werkt in september 2021 mee aan het theater spektakel de Woeste Gronden.

Drie generaties uit ’t Haantje spelen mee in een toneelstuk Woeste Gronden. Oma weet nog precies hoe het gebeurde en geeft haar herinnering door aan de jongeren. (Bron: Video van RTV Drenthe)

Klik hieronder op de link voor meer informatie over de Woeste Gronden en het theater, opgetekend door RTV Drenthe.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/170837/Half-t-Haantje-werkt-mee-aan-theaterstuk-Woeste-Gronden

Annulering Jaarvergadering Plaatselijk Belang 5 oktober 2020

Wegens recente ontwikkelingen van het corona virus is door het bestuur besloten de geplande jaarvergadering niet door te laten gaan. Via het dorpskrantje Hanengekraai zijn de inwoners geinformeerd. Mensen die zich eerder hebben aangemeld om de vergadering bij te wonen zijn per email op de hoogte gesteld van deze annulering.

Wij vinden het natuurlijk niet leuk de vergadering op te schorten, maar doen dit voor de veiligheid van onze inwoners. Er zal door het bestuur bekeken worden hoe de vergadering op een later moment kan plaatsvinden. Uitstel naar verdere datum of communiceren op papier of digitaal. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Juli 2020: Groot theaterspektakel over verdwenen boortoren in ’t Haantje (voorstelling bij de boortoren in 2021)

Op 1 december 1965 gaat het volledig mis bij een gasboring bij ’t Haantje. De grond rond de boortoren begint plotseling te borrelen en er klinkt gerommel. Her en der ontstaan kleine moddervulkanen. Enkele aanwezigen moeten rennen voor hun leven wanneer de grond de vijftig meter hoge boortoren en enkele caravans helemaal opslokt. Wonder boven wonder vallen er geen gewonden. (bron tekst: RTV Drenthe).

Bron: You Tube video van RTV Drenthe – Drenthe Nu

Lees meer …. https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/161482/Groot-theaterspektakel-over-verdwenen-boortoren-in-t-Haantje

’t Haantje RTV Drenthe 2-9-2019: Drukte bij Voedselbank voor dieren – Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Lilianne van Doorne uit ’t Haantje is voorzitter van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Zij geeft aan dat de stijging komt door meer bekendheid. Steeds meer mensen horen van de dierenvoedselbank; door mond-tot-mond reclame, via internet en door de gewone voedselbank. Wanneer mensen hier heen gaan, horen ze vaak van het bestaan van de dierenvoedselbank.
http://rtvd.nl/j_0f