’t Haantje RTV Drenthe 2-9-2019: Drukte bij Voedselbank voor dieren – Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Lilianne van Doorne uit ’t Haantje is voorzitter van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. Zij geeft aan dat de stijging komt door meer bekendheid. Steeds meer mensen horen van de dierenvoedselbank; door mond-tot-mond reclame, via internet en door de gewone voedselbank. Wanneer mensen hier heen gaan, horen ze vaak van het bestaan van de dierenvoedselbank.
http://rtvd.nl/j_0f

8 juli: Openbare bijeenkomst Wijk- en dorpenronde ’t Haantje-Kibbelveen & Noord-Sleen

Maandagavond 8 juli 20.00 uur is er een openbare bijeenkomst Wijk- en dorpenronde ’t Haantje-Kibbelveen & Noord-Sleen. Vanuit de gemeente zal vertegenwoordiging aanwezig zijn. De bijeenkomst vindt plaats in Noord-Sleen bij Restaurant & Zalencentrum Wielens. Wij nodigen dus onze bewoners uit om deze bijeenkomst bij te wonen en om mee te kunnen praten over de diverse dorpsbelangen. Ook vanuit het bestuur Plaatselijk Belang ’t Haantje-Kibbelveen zal vertegenwoordiging zijn en hebben zij diverse agendapunten die aan de orde zullen worden gesteld. Tot ziens dus op de 8ste in Noord-Sleen!

20 juni: Gestart met nieuwe aanleg trainingsveld bij het Dorpshuis.

Een rustig gezoem en licht geklepper was te horen in het dorp. Een kleurrijke oranje/groene tractor reed rustig over het oude grasveld, of wat er van over was, bij het dorpshuis. Voorzichtig werd gemanoeuvreerd om de voetbalpalen, want die moeten blijven staan, anders wordt Theo kwaad! Er wordt geploegd, gekilverd (=egaliseren) en daarna nieuw ingezaaid. We kunnen niet wachten op een nieuw en prachtig trainingsveld voor leuke (sportieve)activiteiten voor de bewoners van ons dorp.